Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød

Speciallæge i kardiologi med interesse for effektiv anvendelse af ekkokardiografi som led i udredning af patienter mistænkt for hjertesygdom

Med det store fokus på overholdelse af udredningsretten har vi behov for en kollega med ovenstående interesse. Stillingen er tænkt som deltidsstilling, 15-20 timer om ugen. Ansøger vil være en del af et team på 4-5 speciallæger, som varetager primær udredning af patienter mistænkt for stabil angina pectoris, hjertesvigt, mislyd og atrieflimmer.

Stillingen er ledig til besættelse nu eller efter nærmere aftale.

Aktuelt har vi en velfungerende ekkokardiografi funktion, med basal og avanceret ekkokardiografi; TEE, kontrast ekkokardiografi og stress ekkokardiografi. Basal Ekkokardiografi af udredningspatienter og kontrol patienter varetages på alle 3 matrikler. Ekkokardiografi på indlagt patienter varetages af ekkoteknikkere, med backup fra ekko lægegruppen. Præoperativ udredning af patienter med hjerteklapsygdomme varetages i et tæt, multidisciplinært samarbejde med Rigshospitalet. Endokarditis udredning holdes på få hænder og varetages i et struktureret tværfagligt forløb på Hillerød matriklen, i tæt samarbejde med Endokarditis gruppen på Rigshospitalet.

Nordsjællands Hospital har et befolkningsgrundlag på ca. 350.000 borgere. På nuværende tidspunkt er der hospitalsmatrikler i henholdsvis Frederikssund og Hillerød samt et Sundhedshus i Helsingør med fælles ledelse. Kardiologisk afdeling har funktion på alle 3 matrikler. Hospitalsaktiviteten forventes samlet på Nyt Nordsjællands Hospital i 2024 i Hillerød. Afdelingen modtager primært akutte og henviste patienter inden for det kardiologiske område.

Modtagelsen af brystsmertepatienter og andre akutte kardiologiske patienter sker i Brystsmerteklinikken (BSK), som er en ”kardiologisk satellit” i den fælles akutmodtagelse (FAM). BSK er organiseret efter internationale retningslinjer og bemandet med kardiologiske sygeplejersker. BSK varetager hurtig diagnostik og udredning i et samlet velbeskrevet og struktureret ’fast-track’ forløb for AKS incl. subakut EKKO, subakut eller elektiv hjerte-CT. Der er tilstedeværelse af kardiologisk speciallæge i BSK fra 8.00-20 hver dag, med efterfølgende tilkaldevagt fra bolig. BSK lægen gennemgår de indlagte patienter og superviserer de yngre læger. Der er tæt samarbejde med speciallægerne i de andre medicinske afdelinger, som har speciallæge dækning i FAM i samme tidsrum.

I Hillerød er der et kardiologisk sengeafsnit med 33 telemetri senge. Derudover er der i akutmodtagelsen 10 telemetri senge, BSK.  I Frederikssund er der tilsvarende 30 telemetri senge i kardiologisk afsnit.

Der er velfungerende udrednings ambulatorier og kontrol ambulatorier, både med og uden ekkokardiografi, samt velfungerende sygeplejerske drevet rehabilitering, atrieflimmer og trombose klinik. Der er ligeledes etableret en lipidklinik.

Afdelingen har tæt samarbejde med Endokrinologisk-Nefrologisk afdeling (ENA), Lunge- og Infektionsmedicinsk afdeling (LIA), og Gastro-medicinsk afdeling samt for yngre læger vagtfællesskab med ENA. Kardiologisk afdeling og ENA har fælles oversygeplejerske og stabsfunktion. Herudover er der et tæt samarbejde med Neurologisk afdeling, hvor vi varetager telemetri og emboli udredning, samt et tæt samarbejde med onkologisk afdeling, hvor vi med ekkokardiografi følger deres kemoterapipatienter, specielt deres cancer mamma patienter

Uddannelse: Der er stort fokus på yngre læge videreuddannelse, koordineret af UAO. Afdelingen deltager i hoveduddannelsesforløb inden for kardiologi. Der er etableret ekko ambulatorier for HU læger og yngre læge ambulatorier til varetagelse af kontrol af ukomplicerede post AMI og PCI patienter. Begge med back up fra speciallæger

Forskning: Forskning på NOH er organiseret i fire forskningsklynger, hvor kardiologien oplagt hører hjemme i klyngen ”Diabetes og Vaskulær Sygdom”. Den kardiologiske forskning er styrket ved ansættelse af professor og etablering af en forskningsgruppe omkring denne. Aktuelt er der to deltidsforskere ansat i afdelingen, og der er mulighed for oprettelse af yderligere delestillinger.

Lægestaben omfatter 1 ledende overlæge, 13 overlæger, 7 afdelingslæger, 2 hoveduddannelses læger og 3 introlæger.

Ansættelsesvilkår

Ansøger vil få hovedarbejdssted på NOH, Hillerød, men kan få flere tjenestesteder, jf. overenskomst for overlæger §2 stk 3.

Stillingen ønskes besat med en overlæge, som er speciallæge i både intern medicin og kardiologi eller i intern medicin:kardiologi. Der lægges vægt på gode samarbejdsevner. Interesse for forskning vil også blive prioriteret.

Speciallægen skal deltage i afdelingens undervisningsforpligtigelser på lige fod med de øvrige kardiologiske speciallæger. Det forventes at speciallægen deltager i afdelingens generelle kvalitets- og udviklingsarbejde.

Overlægen har som udgangspunkt ikke vagtfunktion. Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Ansøgningsprocedure

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte ledende Overlæge dr. med. Niels Tønder 4829 7339 / 2463 2093 eller Område Ansvarlig Overlæge PhD Birgit Jurlander 4829 6208

Du kan læse mere om afdelingen på: www.nordsjaellandshospital.dk

En motiveret ansøgning ønskes udfærdiget i henhold til de 7 lægelige kompetencer og bør indeholde specifikation af specielle interesseområder og ønsker. Der skal vedhæftes CV, autorisationer, publikationsliste samt, evt. referencer.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Ansøgningen vil blive fagligt bedømt i henhold til gældende regler i Region Hovedstaden.

Ansøgningsfristen er fredag den 3. januar 2020, kl. 12:00

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 4, 2020

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nordsjællands Hospital
  • Kontaktperson
    Majken Lykke Petersen
  • Adresse
    Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Kardiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Deltid under 21 timer
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    221739
  • Quick-nr.
    385259
  • Indrykningsdato
    06-12-2019
  • Ansøgningsfrist
    03-01-2020 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nordsjællands Hospital
  • Adresse
    Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød
  • Kontaktperson
    Majken Lykke Petersen
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Kardiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Deltid under 21 timer
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    221739
  • Quick-nr.
    385259
  • Indrykningsdato
    06-12-2019
  • Ansøgningsfrist
    03-01-2020 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.