Region Midtjylland

Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi

Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N

Perfusionist aspirant ved Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi, Aarhus Universitetshospital

Perfusionsafsnittet på Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi søger aspirant til uddannelse som perfusionist. Uddannelsen er 2-årig og foregår i en uddannelsesstilling med henblik på mulig senere fastansættelse. Ansættelsesstart 1. april 2020, eller efter aftale.

Afdelingen udfører ca. 1000 hjerteoperationer om året, hvoraf ca. 700 udføres med hjerte-lunge maskine. Maskinen benyttes også til visse kar- og lungeoperationer. Afdelingen udfører de fleste former for hjerteoperationer, og tilbyder i samarbejde med intensiv/anæstesiologisk samt kardiologisk afdeling mange former for såvel kortvarig som længerevarende behandlinger med eksterne kunstig lunge og blodpumper. Se eventuelt vores hjemmeside.

Perfusionisterne har primært ansvaret for pasning og styring af hjerte-lungemaskinen under operationer på hjertet samt i nogle tilfælde på operationer på lungerne eller de store centrale kar. Arbejdsopgaverne spænder derudover vidt. Perfusionisterne varetager opgaver med betjening af andet kredsløbs- og respirationsunderstøttende udstyr, og vi har landsdelsfunktion for udrykning mhp. etablering af ekstern kunstig lunge (ECMO). Samme apparat bruges i stigende omfang til akut anlæggelse ved patienter med hjertestop.

Der varetages forskellige rutineopgaver med apparatur og behandling, og i samarbejde med sygehusets Medicotekniske Afdeling foretages vedligehold og fejlfinding på afdelingens perfusionsudstyr. Der er desuden flere administrative funktioner.

Perfusionisterne deltager aktivt i undervisning af såvel eget som eksternt personale.
Der er et veletableret og tværfagligt forskningsmiljø, hvori perfusionisterne deltager, samt megen aktiv deltagelse i internationale møder og konferencer. Desuden er der som uddannet mulighed for ekstrabetalt arbejde i forbindelse med dyreforsøg.

Perfusionsafsnittet omfatter lige nu otte erfarne og veluddannede perfusionister, alle med stort fagligt engagement. Arbejdet som perfusionist er udfordrende, selvstændigt og spændende med rige muligheder for faglig udvikling, forskning og nytænkning. Der er endvidere et tæt samarbejde med Perfusionistskolen, som er beliggende på Aarhus Universitetshospital.

Uddannelsen til perfusionist foregår dels som teoriundervisning dels som praktisk oplæring.
Den teoretiske del er en Master-uddannelse på ”Den Skandinaviske Skole for Kardiovaskulær Teknologi” (Perfusionistskolen). Det er et deltidsstudie under Aarhus Universitet, beliggende på Aarhus Universitetshospital, svarende til et års fuldtidsstudie.

Studiet består af tre kompakte teorikurser (3 x 6 uger, hvoraf en uge i Göteborg) - og et masterprojekt. Uddannelsen er fordelt over to år, med start i september 2020. Undervisningen på Master-uddannelsen suppleres af klinisk undervisning på praktikstedet.
Den praktiske studiedel består af målrettet og superviseret oplæring i afdelingen ind imellem teorikurserne med gradvis overdragelse af kompetence og ansvar. Praktikken inkluderer et to-ugers udvekslingsophold ved et andet hjertecenter.
 
Vi søger en person med en solid faglig baggrund via en fagrelevant uddannelse, teknisk eller sundhedsfaglig, med mindst to års arbejdserfaring indenfor faget. Du skal være uddannet svarende til minimum professionsbachelor (f.eks. sygeplejerske, bioanalytiker, ingeniør eller universitetsbachelor indenfor relevant område).

Der forventes et godt niveau af kendskab til både kemi/fysik og anatomi/fysiologi og matematik inden start på master-uddannelsen, da det er et studie som kræver et vist akademisk niveau for at følge med. Et godt kendskab til engelsk er en forudsætning, da faglitteratur, undervisning og opgaveskrivning på studiet er engelsksproget.

Du skal have evne til at arbejde meget selvstændigt, ofte alene, og tage fagligt kompetente beslutninger under akutte og tidspressede forhold, samt kunne samarbejde med mange faggrupper. Vi forventer en person med lyst til stort ansvar og nye udfordringer, såvel uddannelses- som jobmæssigt.

Vi forventer, at du har interesse for såvel det tekniske som det fysiologiske og meget gerne også for forskning og udvikling, samt lyst til at undervise på sigt.

Du må være indstillet på en del døgn- og weekendvagter på tilkald hjemmefra, og periodevis meget tilstedeværelse på sygehuset med efterfølgende hverdagsfridage. 

Du vil få et spændende og ansvarsfuldt job med store muligheder for faglig udvikling indenfor den moderne hjertekirurgi.

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst (afhængig af din basisuddannelse). Ansættelsen er betinget af en tilfredsstillende børneattest.

Har du lyst til at høre nærmere om stillingen, er du velkommen til at kontakte perfusionisterne på 7845 3182 eller oversygeplejerske Annette Jensen på 2477 8772.

Du kan læse mere om Master-uddannelsen og perfusionsfaget på Perfusionistsskolens hjemmeside.

Ansøgningen sendes via nedenstående link.              

Ansøgningsfrist den 7. februar 2020. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 8 - 9.



Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Aarhus Universitetshospital
  • Kontaktperson
    Annette Jensen
  • Adresse
    Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N
  • Stillingstyper
    Sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Uddannelsesstilling – tidsbegrænset ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-04-2020
  • Regionens jobnr.
    21179
  • Quick-nr.
    387011
  • Indrykningsdato
    19-01-2020
  • Ansøgningsfrist
    07-02-2020 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Aarhus Universitetshospital
  • Adresse
    Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N
  • Kontaktperson
    Annette Jensen
  • Stillingstyper
    Sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Uddannelsesstilling – tidsbegrænset ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-04-2020
  • Regionens jobnr.
    21179
  • Quick-nr.
    387011
  • Indrykningsdato
    19-01-2020
  • Ansøgningsfrist
    07-02-2020 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.