Region Syddanmark

Region Syddanmark

Finsensgade 35, 6700 Esbjerg

Ledende overlæge til afdelingen for mave –og tarmsygdomme, gigt og bindevæv, blodsygdomme samt palliativt team

På Sydvestjysk Sygehus (SVS) prioriterer vi ledelse højt, derfor styrker vi nu afdelingsledelsesniveauet i organisationen. Medicinsk afdeling deles op i 4 selvstændige afdelinger. Vi ønsker med den nye organisationsændring at styrke den faglige specialeledelse i afdelingsledelsen, samt tilhørende afsnitsledelse med specialeansvarlige overlæger og afsnitsledende sygeplejerske. Med denne styrkelse vil afdelingsledelserne matche det fremadrettede universitetshospital.

Vi søger derfor en ledende overlæge pr. 1. maj eller efter aftale.

Afdeling
Afdelingen for mave –og tarmsygdomme
består af et ambulatorium og et sengeafsnit, som modtager patienter til udredning og behandling for medicinske lidelser i mave/tarm kanalen samt patienter med lidelser i lever og bugspytkirtel.

Afdelingen for gigt og bindevæv er bestående af et ambulatorium og et sengeafsnit. Afdelingen beskæftiger sig med forskellige former for gigt –og bindevævslidelser.
Reumatologisk Afsnit har regionsfunktionen i bindevævssygdomme.

Afdelingen for blodsygdomme varetager udredning og behandling af godartede og ondartede sygdomme, som har relation til blod, lymfesystem og de bloddannende organer. Afdelingen består af et sengeafsnit, et ambulatorium og et dagsengeafsnit.

Palliativt Team beskæftiger sig med patienter med alvorlig livstruende sygdom med særlig komplicerede problemstillinger af fysisk, psykologisk eller social karakter. I teamet er der ansat 4 læger, 3 sygeplejersker, 2 psykologer, 2 fysioterapeuter og 1 socialrådgiver.

Afdelingen er uddannelsessted for både SSA-elever, sygeplejestuderende, radiografstuderende, turnuslæger, ambulancereddere, diætister samt en del af den nye lægeuddannelse også som stamafdelingsafdeling.

Stillingen 
Som ledende overlæge, vil du i tæt samarbejde, med den ledende oversygeplejerske, være med til at sikre sammenhængskraft, synergi, fælles retninger og kultur i de driftsmæssige og strategiske opgaver og målsætninger, som sygehuset har. Du har sammen med den ledende oversygeplejerske en vigtig rolle i prioritering og udmøntning af denne opgave. Fælles for jeres lederskab er at sikre forskning, kvalitetsudvikling og løbende forbedringer af kerneopgaven, bl.a. ved at sætte fokus på gode vel dokumenterede og sammenhængende patientforløb i tæt samarbejde med de afsnitsledende sygeplejersker og de specialeansvarlige overlæger.

Du skal være speciallæge inden for et af de tilknyttede specialer eller i intern medicin.

Du skal sammen med den ledende oversygeplejerske, sikre et godt, konstruktivt og tillidsfuldt samarbejde og samspil, såvel internt i afdelingen mellem de forskellige specialer og faggrupper som i forholdet til øvrige samarbejdspartnere. Du skal bidrage til – og tage ansvar for – den overordnede strategiske udvikling af det samlede sygehus hen mod sygehusets status som universitetshospital fra 2022.

Det er centralt for stillingen som ledende overlæge, at opgaven med at tiltrække, fastholde og udvikle højtkvalificerede medarbejdere spiller en vigtig rolle.

Personlige egenskaber
Du skal bidrage positivt til et velfungerende samarbejde og samspil i afdelingsledelsen og være med til at sikre, at afdelingsledelsen optræder professionelt og samstemt i de forskellige situationer, som afdelingsledelsen er en del af. Du skal kunne oversætte politiske og ledelsesmæssige beslutninger, så de kan omsættes til meningsfulde og inspirerende aktiviteter i afdelingens og de enkelte specialers drift. Vi ønsker at du har stærke kommunikative og relationelle kompetencer, som bringes i spil både internt i afdelingen og i samspillet med andre interessenter og samarbejdspartnere. Den daglige ledelsespraksis kommer til udtryk gennem et åbent, tillidsskabende og respektfuldt samarbejde, hvor oprigtig interesse for alle specialer og fagligheder, samt vilje til både at støtte og udfordre, skaber de bedste resultater, som understøtter sammenhængskraften på sygehuset. Stillingen ønskes besat med en ledende overlæge, som kan veksle mellem at lytte og involvere, og som samtidig udviser handlekraft, træffer beslutninger og tager ejerskab for opgaverne.

Du skal kunne anlægge et helhedsblik på den strategiske udvikling af egen afdeling og sygehuset og besidde en analytisk kapacitet, der gør det muligt at analysere komplekse faglige, organisatoriske og ledelsesmæssige udfordringer indenfor de enkelte specialer og på tværs af specialerne.

Ansøgning
Din ansøgning skal indeholde oplysninger om dine egne kompetencer inden for speciallægeuddannelsens syv kompetenceområder (medicinsk ekspert, kommunikator, samarbejder, leder/administrator, sundhedsfremmer, akademiker og professionel). Du bedes, med bedst mulig dokumentation, forholde dig konkret til disse 7 kompetencer, som der vil blive lagt vægt på ved den faglige bedømmelse. Skema til overlæge bedømmelse vedhæftes din ansøgning.

Praktiske informationer:
Stillingen aflønnes med udgangspunkt i Aftalen vedrørende lægelige chefer.

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til overenskomst for overlæger indgået mellem Danske Regioner og Foreningen af Speciallæger.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til lægefaglig direktør Anna-Marie Bloch Münster tlf. 7918 2005 eller e-mail: Anna-Marie.Bloch.Munster@rsyd.dk

Funktionsbeskrivelse, ledelsesgrundlag og SVS trekant.

Ansøgningsfrist er d. 31. marts 2021.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 14 eller 15 - 2021.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sydvestjysk Sygehus Esbjerg
  • Kontaktperson
    Anna-Marie Bloch Münster
  • Adresse
    Finsensgade 35, 6700 Esbjerg
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-05-2021
  • Regionens jobnr.
    214117
  • Quick-nr.
    403684
  • Indrykningsdato
    03-03-2021
  • Ansøgningsfrist
    31-03-2021 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sydvestjysk Sygehus Esbjerg
  • Adresse
    Finsensgade 35, 6700 Esbjerg
  • Kontaktperson
    Anna-Marie Bloch Münster
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-05-2021
  • Regionens jobnr.
    214117
  • Quick-nr.
    403684
  • Indrykningsdato
    03-03-2021
  • Ansøgningsfrist
    31-03-2021 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.