Region Sjælland

Region Sjælland

Lykkebækvej 1, 4600 Køge

Ledende overlæge, Kirurgisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital

Er du en erfaren, udadvendt og kompetent leder, og kan du tænke nyt og visionært, så vil vi gerne skabe en fremtid og resultater sammen med dig. 

Sammen med den ledende oversygeplejerske får du som ledende overlæge ansvaret for faglig udvikling, uddannelse og forskning samt økonomi og drift afdelingen. Vi har et stærkt lederteam, fagligt stærke og engagerede medarbejdere, som vi i hverdagen samarbejder med for at nå afdelingens mål.

Vi har fokus på gode patientforløb – personlig medicin og et stærk fagligt miljø.

En af dine hovedopgaver bliver at skabe og formidle et troværdigt og inspirerende samarbejde med afdelingens medarbejdere, nære samarbejdspartnere på og udenfor hospitalet samt i de faglige miljøer.

 

Faglige og personlige kvalifikationer
Som ledende overlæge skal du være overlægekvalificeret speciallæge med bred uddannelse og erfaring inden for et speciale med relevans for mavetarmsygdomme. Vi foretrækker, at du har relevant ledelseserfaring og efteruddannelse i ledelse. Visionen er, at være førende indenfor det kirurgiske område i nationalt og internationalt.

Derfor søger vi efter en leder, der:

  • skal kunne gå forrest med en strategisk og visionær tilgang med et skarpt blik for udvikling, uddannelse og forskning
  • har faglig og personlig gennemslagskraft og formår at skabe troværdighed og respekt for alle faggrupper

  • kan delegere, kommunikere og arbejde tværfagligt mod fælles mål 

  • skal kunne skabe rammerne for en evidensbaseret og forskningsunderstøttet tilgang i klinikken med skarpt fokus på udvikling af de kirurgiske speciale funktioner på basis af en multidisciplinær og tværfaglig tilgang
  • kan arbejde åbent og målrettet med inddragelse af patienter og pårørende, og at du har høje ambitioner på patienternes og organisationens vegne
  • har erfaring med og kan fremvise resultater med økonomi- og aktivitetsstyring samt driftsmålstyring 

 

Om afdelingen

Kirurgisk afdeling SUH varetager behandling af akutte, benigne og maligne kirurgiske lidelser med knap 6.000 årlige operationer, knap 11.000 ambulante kontakter og 12.500 endoskopier. Vi råder over 60 senge fordelt i tre funktionsområder og har kort tids kontakter i vores akutområdes kortidsafsnit.

De fleste akutte patienter indlægges via hospitalets Akut Afdeling. Der foretages desuden udredning og behandling af patienter med akutte kirurgiske problemstillinger fra hospitalets øvrige afdelinger, ligesom der modtages patienter med specialiserede, akutte kirurgiske lidelser fra resten af regionen.

Kirurgisk afdeling varetager behandlinger som højt specialiseret funktion, regionsfunktion samt hovedfunktion. Den 1.april 2019 blev de kirurgiske funktioner samlet i Køge, og vil som en af de første afdelinger flytte ind i det nybyggede Universitetshospital i 2022. Du skal således – som en af dine første store opgaver – være med til at forberede afdelingen til indflytningen i nye rammer.  Det bliver en unik mulighed for, sammen med den ledende oversygeplejerske at sætte sit præg på den ’nye’ specialiserede kirurgiske afdeling i Region Sjælland.

 

Vi er ca. 250 personer ansat i afdelingen, heraf knap 40 speciallæger, som er aktive aktører i afdelingens stærke faglige profil og medskaber af et innovativt miljø. Afdelingen har et driftsbudget på ca. 180 mio. kr.

Kirurgisk Afdeling har en stor og meget aktiv forskningsenhed – Center for Surgical Science (www.centerforsurgicalscience.dk) med mere end 40 tilknyttede fuldtids forskningsmedarbejdere, et Forskningslaboratorium og med et stærkt og voksende samarbejde nationalt og internationalt.

 

Siden 2018 har lægestaben ved den kirurgiske funktion på Nykøbing Falster Sygehus refereret til den ledende overlæge ved Kirurgisk afdeling, SUH. I Nykøbing varetages elektiv kirurgi i form af hernie-og galdevejskirurgi samt hæmorideoperationer. Akut kirurgi i form af appendektomier og andre akutte, mindre operationer.

 

Fagligt er afdelingen opdelt i 7 funktionsområder, som fagligt ledes af en funktionsansvarlig overlæge, som sammen med en afdelingssygeplejerske udgør områdeledelsen for funktionen.

 

Funktionsområder i Kirurgisk afdeling:

1. Akut kirurgi

2. Øvre kirurgi

3. Nedre kirurgi inklusive kræftkirurgi

4. Endoskopi

5. Ambulatoriefunktion

6. Forskning

7. Kirurgisk funktion på Nykøbing Falster Sygehus

 

Stillingen

Stillingen er ledig til besættelse 1. oktober 2021 eller efter aftale.

Løn og ansættelsesvilkår: I henhold til gældende overenskomst.  Den ledende overlæge ansættes med reference til hospitalets lægefaglige vicedirektør.

Sundhedsstyrelsen har decentraliseret bedømmelserne vedrørende overlægestillinger, og Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de 7 lægeroller (Medicinsk ekspert/lægefaglig, Kommunikator, Samarbejder, Leder/administrator/organisator, Sundhedsfremmer, Akademiker/forsker og underviser, Professionel) i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret til de 7 lægeroller jævnfør Sundhedsstyrelsens rapport: De syv lægeroller, fra maj 2013. Du kan læse mere om rollemodellen (De syv lægeroller) her: Link

Inddragelse af repræsentanter fra Patientforum

Som led i strategien inddrages medlemmer af hospitalets Patientforum i lederrekrutteringer. Det må derfor forventes, at der deltager en patient eller pårørende i samtaleudvalget.

Yderligere oplysninger kan gives ved henvendelse til:

Lægefaglig vicedirektør Jesper Gyllenborg, tlf. 47 32 10 02, jgy@regionsjaelland.dk

Ledende oversygeplejerske Ole Toftdahl Sørensen, tlf. 47 32 30 02, ots@regionsjaelland.dk   

 

Ansøgningsfrist: fredag den 4. juni  2021.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 24 eller 25.

Efter aftale med ansøgeren indhentes der referencer.

 

Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.

Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh

Se film om Sjællands Universitetshospital:

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Køge
  • Kontaktperson
    Jesper Gyllenborg
  • Adresse
    Lykkebækvej 1, 4600 Køge
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Kirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-10-2021
  • Regionens jobnr.
    012724
  • Quick-nr.
    409982
  • Indrykningsdato
    14-05-2021
  • Ansøgningsfrist
    04-06-2021 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Køge
  • Adresse
    Lykkebækvej 1, 4600 Køge
  • Kontaktperson
    Jesper Gyllenborg
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Kirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-10-2021
  • Regionens jobnr.
    012724
  • Quick-nr.
    409982
  • Indrykningsdato
    14-05-2021
  • Ansøgningsfrist
    04-06-2021 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.