Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Digevej 110, 2300 København S

Sygeplejerske, der har lyst til den akutte afklaring - bliv en del af vores genstartede akutmodtagelse på PCA

Vi søger sygeplejersker, som har lyst til den akutte afklaring af patienten og derefter hjælp til den rette behandling. Du bliver ansat i en stilling enten i det akutte modtageafsnit og skadestuen eller APH og Skadestuen.

Det er her hos os, at alle patienter kommer ind, så du får det brede psykiatriske fundament at stå på. Du får et individuelt planlagt introduktionsforløb afhængig af dine behov, så nye sygeplejersker eller ny i Psykiatrien er velkomne til at søge tillige med erfarne.

Velkommen indenfor hos Akutmodtagelsen
Akutmodtagelsen rummer 3 funktioner: en døgnåben skadestue, et åbent akutmodtage afsnit med korte afklarende forløb og Akut Psykiatrisk Hjælp (APH), som er en udekørende funktion, der laver korte afklarende forløb i patientens hjem. I akutmodtagelsen møder vi alle typer af patienter og alle diagnoser og vi samarbejder dermed med alle afsnit på PCA.

Du har også mulighed for at bruge din somatiske erfaring i skadestuen.

Hverdagen i Akutmodtagelsen - ikke to dage er ens

Når du møder ind i vagten, er du typisk kontaktperson for 3-4 patienter. Patientforløbene er altid korte og du kommer til at møde patienter med meget forskellige psykiatriske behov.

Eksempler på opgaver, du kan møde i din hverdag:

  • Måske du skal tale med en patient om, hvilke beroligende metoder, der fungerer bedst for hende, hvis hun oplever at være angst.
     
  • En anden patient er måske i en opblomstring af psykotiske symptomer, hvor behandlingen handler om at mindske stimuli og støtte patienten i at få mest mulig ro.
     
  • En tredje patient er måske indlagt til alkoholabstinensbehandling og skal observeres hver 30. minut med henblik på, at patienten kommer til at sove.

Opgaverne løser du i samarbejde med dit tværfaglige team og du får mulighed for at sparre med mere erfarne kolleger, eller en af vores læger om behandlingen.

For eksempel taler du med dine kollegaer, om hvilke kognitive tiltag, der kunne være bedst for patienten i forbindelse med, at du skal udarbejde kriseplaner og ugeskemaer med dine patienter.

Eller du samarbejder med socialrådgiveren om patienternes sociale situation fx i forbindelse med behov for kontanthjælp.

I APH gør du en forskel for patienten, ved at være i patientens nærmiljø, hvor du inddrager og samarbejder med det netværk og de ressourcer, der skal til for at lave gode varige løsninger.

I APH har du dermed en mere udadvendt funktion og formålet er at få patienter, der er nye i psykiatrien, sluset ind via deres nærmiljø.

”Som sygeplejerske i APH og skadestuen har vi ansvaret for at have overblik over belægningssituationen i hele huset og sørge for, at der er et flow at rykke patienter rundt, fra lukket til åbent og fra akut og ind til de faste senge.

Der er mange af de patienter, der henvender sig i skadestuen, hvor vi ikke indlægger dem, men starter et forløb op med dem i APH, for at hjælpe dem med deres akutte problemstilling, det kan fx være den akutte kriseplan ift. selvmordstanker, søvnhygiejne, eller daglig kontakt med henblik på observation,” fortæller Ditte. Ditte har været ansat som sygeplejerske siden 2001 og har været med til at starte APH op for 6 år siden.

Hvorfor skal du søge jobbet hos os?
”Det motiverer mig meget ved mit arbejde, at der er gode udviklingsmuligheder, fx mulighed for efteruddannelse. Jeg har fx akutsygeplejerske diplomuddannelsen og har meget medicinansvar på den måde.

Jeg drømmer om endnu mere og noget, der kan gøre mig endnu skarpere på det (…) I dette job er det vigtigt at huske, at det er meget givende, at dagene ikke er ens, og man ser så mange skæbner og har mulighed for at hjælpe dem på rette vej,” siger Miranda, der har været ansat som sygeplejerske i over 6 år og er både i skadestuen og i det åbne modtage afsnit.

Vi oplærer dig i psykopatologi, grundlæggende psykiatrisk sygepleje, konflikthåndteringskursus, safewardskursus samt uddannelse i kognitiv miljøterapi. Kommer du til at brænde for arbejdet i akutmodtagelsen vil der på sigt også være mulighed for videreuddannelse til akutsygeplejerske.

Vi sørger for, at du er godt klædt på til jobbet med en mentor og støtte fra sygeplejerske med specialuddannelse. Vi har supervision hver 14. dag, hvor du kan vende de mere udfordrende patientforløb med psykolog og kolleger. Derudover får du et individuelt forløb alt efter din erfaring og dine behov.

Gode karrieremuligheder. Du lærer at behandle patienter med forskellige diagnoser, og vi vægter den somatiske pleje højt. Når du er klar til det, bliver du oplært til akutfunktionen i skadestuen. Du vil få mulighed for at uddanne dig til akutsygeplejerske eller tage specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje. Der er rig mulighed for både at få et bredt indblik i psykiatriske, somatiske, misbrugs og sociale problemstillinger.

Et godt arbejdsmiljø. Vi arbejder efter Safewardsmodellen, som vi mener understøtter høj faglighed og er nøglen til et godt og sundt arbejdsmiljø. Vi har forebyggelsesinstruktører, der er til for at give sparring og støtte, når vi arbejder deeskalerende og med forebyggelse af tvang.

”Det er et rart sted at være i praktik, fordi der er så meget forskelligt og hver dag er anderledes, man ved ikke hvad der kommer til at ske, og hvor syge de er, det er ret spændende. Jeg er også med til lægesamtaler og kan på den måde se udviklingen af patienten. Det er lidt mere frit end på andre afdelinger, det er uforudsigeligt, og man skal have gå-på-mod.

Vi giver jo psykisk førstehjælp til dem, der kommer ind og det er vildt at være en del af (…) noget andet virkelig rart her er, at alle hilser på hinanden, når man går på gangene, når man har sit skilt på,” fortæller Ayla, der er i praktik som sygeplejerskestuderende i APH.

Hvem er vi?
Du bliver en del af en stærk tværfaglig gruppe af dygtige medarbejdere. Vi er social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, socialrådgivere, specialuddannede sygeplejersker, en afdelingssygeplejerske og to overlæger. 

”For mig, har det været en god dag, når det har været en blanding af, at jeg har det godt med mine kollegaer - vi griner ret meget sammen - og når jeg har en følelse af, at jeg hjælper mange patienter.

Og så er det bare lækkert, at det er tæt på Amager Fælled med udsigt til vilde heste og æsler og at både metroen og motorvejen er lige rundt om hjørnet. Det er jo virkelig tæt på både natur og nemt at komme til,” fortæller Allan, sygeplejerske i APH.

Vores forventninger til dig
Vigtigst er det, at du har lyst til at lære og har gåpåmod, selvom læring kan være udfordrende. Du får nogle dygtige og støttende kolleger, som altid står klar til at hjælpe dig.  

Du kommer til at bruge dig selv meget. Psykiatrisk sygepleje handler om indsigt, medmenneskelighed, psykopatologi og meget mere. Det er alle kompetencer, som du lærer, når du starter her. 

I APH er det en fordel, at du har noget psykiatrisk erfaring.

Løn- og ansættelsesforhold
Der er tale om en fast stilling som sygeplejerske i blandede vagter 37 timer ugentligt eller det timetal, du ønsker og en fast sygeplejerskestilling til nattevagter. Sidstnævnte stilling er dog ikke i APH.

Ansættelse den 1. juli 2021 eller hurtigst muligt herefter.

Løn i henhold til gældende overenskomst og principper for Ny Løn.

Ansøgningsprocedure
Ring eller skriv endelig for uddybende om muligheder og stilling til afdelingssygeplejerske Miriam Weiss. Hun er på ferie til 25. maj, men Sygeplejerske Ditte Thorsen kan kontaktes på telefon 20268200 eller mail ditte.neel.thorsen@regionh.dk.

Søg stillingen via linket på siden senest den 15. juni 2021. Du bedes uploade dit CV sammen med din ansøgning. Vi indkalder løbende til samtaler.

Vi indhenter altid, efter aftale med ansøger, referencer forud for endelig ansættelse. Du bedes derfor til samtalen medbringe oplysninger om to referencer med angivelse af navn, stilling og telefonnummer.

Om Psykiatrisk Center Amager
Psykiatrisk Center Amager har et optageområde, der på nær Christianshavn dækker hele Amager og Vesterbro inkl. Sydhavnen. Befolkningstallet udgør omkring 270.000 borgere, og der forventes en yderligere befolkningstilvækst.

Centret har såvel døgnafsnit som ambulante funktioner. Der er 129 sengepladser fordelt på fem intensive og fire åbne sengeafsnit, samt et modtageafsnit og dertilhørende psykiatrisk akutmodtagelse. De åbne sengeafsnit er subspecialiserede i henholdsvis affektive lidelser, debuterende psykoser, skizofreni og rehabilitering samt ældrepsykiatri.

Psykiatrisk Center Amager er et universitetshospital med uddannelses- og undervisningsaktivitet samt en Forskningsenhed. Centeret er klassificeret til uddannelse af læger i alle stillingskategorier og til uddannelse af specialpsykologer.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrisk Center Amager
  • Kontaktperson
    Miriam Weiss
  • Adresse
    Digevej 110, 2300 København S
  • Stillingstyper
    Sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-07-2021
  • Regionens jobnr.
    232118
  • Quick-nr.
    410017
  • Indrykningsdato
    14-05-2021
  • Ansøgningsfrist
    15-06-2021 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrisk Center Amager
  • Adresse
    Digevej 110, 2300 København S
  • Kontaktperson
    Miriam Weiss
  • Stillingstyper
    Sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-07-2021
  • Regionens jobnr.
    232118
  • Quick-nr.
    410017
  • Indrykningsdato
    14-05-2021
  • Ansøgningsfrist
    15-06-2021 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.